DietCare darmowe przepisy
Sałatki szpinakowe są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Dzięki temu przepisowi wyeliminowaliśmy wszelkie domysły i stworzyliśmy to, co uważamy za najlepszą sałatkę szpinakową.
Do szpinaku wybraliśmy nasze ulubione rzeczy: chrupiące jabłko, pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę, solankową fetę i prażone migdały i wyrzuciliśmy wszystko razem, aby uzyskać idealnie zbalansowaną miskę. Aby pójść o krok dalej, zdecydowanie zalecamy opiekanie własnych migdałów. Nie tylko nadaje im lepszą konsystencję, ale dziesięciokrotnie wzmacnia smak. Wreszcie, domowy vinaigrette zdecydowanie pomaga połączyć wszystko w całość.
5 części młodego szpinaku
1 jabłko, pokrojone w cienkie plasterki
1/3 w. kruszona feta
1/4 czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
1/4 dol. pokrojone migdały, opiekane
1/3 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki. czerwony ocet winny
1 ząbek czosnku lub 1/2 szalotki, posiekanej
2 łyżeczki. musztarda Dijon
Sól koszerna
Świeżo zmielony czarny pieprz
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu, aż do całkowitego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.
Połącz wszystkie składniki sałatki w dużej misce. Dodaj dressing, wymieszaj i od razu podawaj.