Tosty francuskie – dyniowe z cynamonem

Sezon na dynię w pełni, więc moje tosty francuskie musiały być właśnie z puree dyniowym. Zapach unoszący się w kuchni podczas smażenia jest nieziemski  – słodka dynia z nutką korzennego cynamonu. Mmhmnn… czujecie to?

Polecam i zapewniam, że każde dziecko będzie zachwycone – nawet niejadki:). A dynia to przecież warzywo – kolejny sposób na tajne przemycenie warzyw w diecie dzieci!

Składniki na tosty z 1 dużej bułki kajzerki:

  • 1 bułka kajzerka;
  • 1 jajko od szczęśliwej kurki;
  • 2 łyżki puree z dyni;
  • 1/4 łyżeczki cynamonu.

Przygotowanie:

Bułkę pokroić na cienkie kromki. Jajko, puree z dyni i cynamon zblendować na gładką masę. Każdą kromkę obtoczyć dokładnie w masie jajecznej. Smażyć na suchej patelni, albo z dodatkiem masła klarowanego z obydwu stron po  3-4 minuty z każdej.

Podawać na ciepło:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *