Pasta z fasoli

Pastę z fasoli jedliście? A szkoda, bo jest bardzo prosta w przygotowaniu! A do tego całkiem ciekawa smakowo – i znowu to będzie coś innego niż ser czy wędlina na kanapkę.

Zawsze też podsuwamy Wam alternatywę w postaci pasty z awokado… na przykład o takiej.

Pasta z fasoli (składniki na ok. 8 porcji):

  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 puszka fasoli czerwonej, konserwowej,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • pół pęczka natki z pietruszki,
  • sól, pieprz, papryka czerwona do smaku;

Sposób przygotowania:

Czosnek przecisnąć przez praskę. Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami oraz papryką słodką. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Energia (kcal) 59 kcal
Białko 2 g
Tłuszcz 3,9 g
Węglowodany ogółem 4,2 g
Błonnik pokarmowy 0,4 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *