Smoothie jabłkowo-nektarynkowe

Jesienne smoothie jabłkowo-nektarynkowe

Kombinowanie w kuchni ma to do siebie, że raz wyjdzie nam coś, co lepiej od razu wyrzucić do śmieci, a raz… coś genialnego w swojej prostocie i zaskakującego smakiem. A wszystko dzięki temu, że miałam w domu jabłka, z którymi nie wiedziałam co zrobić… Tak więc korzystanie z jesieni trwa pełną gębą 😉

SKŁADNIKI (na duże 4 porcje):

  • 3 jabłka,
  • 3 nektarynki,
  • odrobina soku z cytryny,
  • 1,5 łyżki miodu pszczelego,
  • woda do nadania odpowiedniej konsystencji;

PRZYGOTOWANIE:

Jabłka i nektarynki umyć, wyciągnąć pestki, a następnie wszystkie składniki dokładnie zblendować. Nigdy nie obieram ze skórek, ponieważ nie przeszkadzają one w smoothies czy koktajlach, a dzięki temu zyskujemy trochę więcej witamin 😉

Wartości odżywcze (1 porcja)

Energia (kcal) 126 kcal
Białko 1,18 g
Tłuszcz 0,7 g
Węglowodany ogółem 32 g
Błonnik pokarmowy 3,5 g

Smacznego!

dsc_0327

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *