Koktajl szpinakowo-owocowy

Dziś na szybkie II śniadanie w roli głównej koktajl szpinakowo-owocowy. Pyszny w smaku i dzięki bananowi – niezwykle puszysty i aksamitny. Idealny dla każdego, kto za szpinakiem nie przepada. Szczególnie polecam dla wszystkich Mam, których dzieci nie lubią i nie chcą jeść warzyw. Zawsze znajdzie się sposób, żeby przemycić trochę „zdrowia” dla swoich pociech – a szpinak nie jest naprawdę warzywem „z koszmarów” (jak np. brukselka ;)), potrzebuje jedynie dobrego towarzystwa.

Przekonajcie się sami

Koktajl szpinakowo-owocowy – składniki (na jedną porcję):

  • 1 banan,
  • 1 mandarynka,
  • garść świeżego szpinaku,
  • pół szklanki mleka roślinnego (u mnie ryżowe);

PRZYGOTOWANIE:

Wszystko dokładnie zblenduj. Do zrobienia w 2 minuty!

Smacznego

Wartość odżywcza (w jednej porcji):

Energia (kcal) 230  kcal
Białko 2,5 g
Tłuszcz 2,2 g
Węglowodany ogółem 50,5 g
Błonnik pokarmowy 5,4 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *