Koktajl jabłkowo-kokosowy z miętą

W takie dni jak ten (przynajmniej u mnie), gdzie temperatura sięga ponad 30 stopni Celsjusza zawsze szukamy czegoś, co skutecznie schłodzi nas w ten upał… I tak (poza lodami 😉 mam dla Was coś sprawdzonego, cudownie orzeźwiającego i trochę egzotycznego – koktajl jabłkowo-kokosowy z miętą. U mnie jabłko obowiązkowo w wersji ze skórką, a do tego naprawdę duuuuuuuuużo mięty… prosto z ogródka 🙂

Pijcie… na zdrowe ochłodzenie! 🙂

KOKTAJL JABŁKOWO-KOKOSOWY Z MIĘTĄ (składniki na dwie porcje):

  • 2 jabłka,
  • 2 garści świeżej mięty,
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego,
  • woda do nadania odpowiedniej konsystencji;

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki zblendować, dodać wodę do nadania odpowiedniej konsystencji. Podawać schłodzony.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Energia (kcal) 233 kcal
Białko 1,48 g
Tłuszcz 14,3 g
Węglowodany ogółem 28 g
Błonnik pokarmowy 5 g

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *