Koktajl brzoskwiniowo-migdałowy

Piszę na szybko, bo z pracy. A w pracy na drugie śniadanie: koktajl brzoskwiniowo-migdałowy!!!

Bo brzoskwinia na drugie śniadanie zawsze jest super opcją. Któż nie lubi tej małej, przesłodkiej, włochatej kuleczki? 🙂 Tylko jak ją zjeść, żeby się nie wybrudzić, pochlapać i zakleić? Wiecie doskonale, jaka jest soczysta. Dlatego podsuwam Wam rozwiązanie – wystarczy ją zblendować z dodatkiem jogurtu i posypać prażonymi migdałami!

koktajl brzoskwiniowo-migdałowy

Koktajl brzoskwiniowo-migdałowy (składniki na jedną porcję):

  • 2 brzoskwinie,
  • cynamon do smaku,
  • 200 ml jogurtu naturalnego,
  • migdały – łyżka stołowa;

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki zblendować.  Posypać prażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Energia (kcal) 258 kcal
Białko 14 g
Tłuszcz 8,6 g
Węglowodany ogółem 30,9 g
Błonnik pokarmowy 4, g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *