Kokosowo-kakaowy krem z awokado

 

Słodkie kremy i polewy, nutella … Są chwile, kiedy ja także mam na nie ochotę. Wczoraj chociażby dość długo pracowałam przy komputerze (diety dla pacjentów) i nagle nachodzi mnie chęć na jakaś przekąskę…dałabym się pokroić za coś słodkiego. Mało tego musiałam coś zjeść na już. W lodówce stało mleczko kokosowe (bio dobrej jakości), w misce na blacie banany i awokado. Zanim się obejrzałam miałam pyszny deser 🙂

Następnego dnia zjadłam porcję na śniadanie z dodatkiem świeżych malin 🙂

Składniki : 

  • pół awokado
  • mleczko kokosowe 1 łyżka
  • prawdziwe kakao – 1 czubata łyżka
  • 1 banan
  • garść granatu dla zrównoważenia słodkiego smaku 🙂

Wykonanie: wszystko miksujesz na gładką masę i zjadasz a granatem lub innym kwaśnym owocem np malinami.

Energia (kcal) 362 kcal
Białko 7 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany ogółem 28 g
Błonnik pokarmowy 13,4 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *