BLW: tydzień 6

W tym tygodniu czekała nas długa podróż do Rodziny. Jako że jeździmy w nocy, żeby Maks sobie na spokojnie całość przespał, to po prostu ominęłam śniadanie, a zamiast niego, Młody dostał kolację. Jak widzicie – nie zawsze chce mi się gotować, myśleć kombinować… czasem posiłek stanowi po prostu to, co znajdę w lodówce. W końcu na tym te polega BLW – umieć sobie radzić w każdej sytuacji. A gotowy słoiczek do tego… wcale nie jest potrzebny 😉

Menu z szóstego tygodnia:

  • dzień trzydziesty szósty:
    • śniadanie: pomidor, awokado, kromka pieczywa,
    • obiad: jajko gotowane, ogórek, Bieluch,
    • przekąska: jabłko,
  • dzień trzydziesty siódmy:
    • śniadanie: Bieluch, awokado, pomidor,
    • obiad: makaron kukurydziany (bezglutenowy) z sosem pomidorowym,
  • dzień trzydziesty ósmy:
    • śniadanie: jaglanka na wodzie z musem jabłkowym,
    • obiad: makaron kukurydziany (bezglutenowy) z warzywnym sosem z dynią,
  • dzień trzydziesty dziewiąty:
    • śniadanie: pankejki kokosowo-bananowe na mące jaglanej (przepis tu),
    • obiad: pieczony dorsz z frytkami z marchewki i ryżem,
  • dzień czterdziesty:
    • WYJAZD DO DZIADKÓW
    • przekąska: jabłko,
    • obiad: krem z ogórka kwaszonego, podawany z doidy (ogórek namoczony w wodzie, aby pozbyć się jak największej ilości soli),
    • kolacja: twarożek z pomidorem,
  • dzień czterdziesty pierwszy:
    • śniadanie: omlet z cukinią, natką z pietruszki i pomidorem (przepis tu),
    • obiad: krem z ogórka kwaszonego, podawany z doidy,
    • przekąska: gruszka,
  • dzień czterdziesty drugi:
    • śniadanie: kasza manna z żółtkiem i malinami,
    • obiad: spaghetti aglio e olio (wersja bez parmezanu),
    • przekąska: kiwi;

TYDZIEŃ 1

TYDZIEŃ 2

TYDZIEŃ 3

TYDZIEŃ 4

TYDZIEŃ 5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *