mgr Anna Podgórska-Seroka

IMIĘ I NAZWISKO: Anna Podgórska-Seroka

WYKSZTAŁCENIE: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, studia stacjonarne I stopnia, kierunek: dietetyka; Warszawski Uniwersytet Medyczny, studia stacjonarne II stopnia, kierunek: dietetyka

SPECJALIZACJA: dietetyka kliniczna, dietetyka sportowa, dietetyka pediatryczna

MIEJSCE PRZYJMOWANIA: Warszawa, Wołomin, Radzymin

ZAINTERESOWANIA: dietetyka, książki, jestem wiceprezesem Fundacji „Ratujemy Kundelki”

O SOBIE: Na dietetykę trafiłam trochę przypadkiem, nie myśląc o tym jak ważna jest rola dietetyka w naszym społeczeństwie. Dieta = odchudzanie = szczupła sylwetka – tak, tak – dość powierzchownie traktowałam swój przyszły zawód. Studia I stopnia skończyłam na SGGW i tam wpadłam jak śliwka w kompot. Zrozumiałam, że jako dietetyk mam ogromne pole manewru, dzięki czemu mogę pomagać ludziom. Tak dokładnie to Wam moi przyszli pacjenci. Tytuł magistra obroniłam w 2014 roku na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, a w między czasie skończyłam podyplomówkę z psychodietetyki. Swoją wiedzę stale pogłębiam bywając na różnych ciekawych kongresach i konferencjach. Kochani, dieta to styl życia, a na dłuższą metę to takie być albo nie być. Przekonuję się o tym codziennie w swojej pracy. Widzę, jak bardzo można zmienić czyjeś życie i zadbać o zdrowie. „Przez żołądek do serca” nabrało dla mnie nowego znaczenia. Pasję do dietetyki łączę z pasją do smacznego jedzenia, oczywiście w kuchni. Uwielbiam eksperymentować i muszę przyznać, że czasem coś z tego wychodzi. Prywatnie jestem szczęśliwą mężatką oraz ogromnym miłośnikiem zwierząt.

Moje artykuły znajdziecie pod tym linkiem.

anna podgórska-seroka