Twarożek buraczkowo-jabłkowy z tymiankiem

Podczas całego procesu rozszerzania diety metodą BLW, jak sami doskonale wiecie, trzeba słuchać swojego dziecka i starać się sugerować jego preferencjami smakowymi. Mój Maks jest wielkim fanem chleba – zazwyczaj nasze śniadania polegają na wymyślaniu różnego rodzaju past lub dodatkw dla niego. A żeby zadbać także o odpowiednią podaż żelaza w wersji lepiej przyswajalnej – tworyzam twarożek z burakiem i jabłkiem. Takie połączenie zaskoczyło nawet mojego męża 🙂

Twarożek buraczkowo-jabłkowy z tymiankiem – składniki:

  • 1 mały burak,
  • 1 jabłko,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 1 opakowanie sera twarogowego półtłustego;

Przygotowanie:

Buraka upiec w skórce. Gdy burak będzie już miękki, obrać go i pokroić na ćwiartki. Jabłko obrać, usunąć pestki, włożyć do wysokiego naczynia. Dodać ser twarogowy, tymianek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *