Muffinka jajeczna z awokado

Ja wiem, jak dzieci bywają absorbujące, jak czasami nie można nawet przebrać się z piżamy, a co powiedzieć o gotowaniu jakiegoś super skomplikowanego śniadania. A do tego dochodzą te wymogi podawania 2-3 posiłków dziennie i innych… Dlatego służę Wam radą i przepisem – na błyskawiczne muffinki jajeczne z awokado. Błyskawiczne, bo wystarczy, że nagrzejecie piekarnik z termooobiegiem.

Muffinka jajeczna z awokado – składniki:

  • 1 jajko,
  • 1/4 awokado.

Przygotowanie:

Awokado pokroić w drobną kostkę. Jajko rozbełtać w szklance, dodać awokado i wymieszać. Całość wylać do silikonowej foremki na muffinki i piec z termoobiegiem ok. 10 minut w 180 stopniach (ale obserwujcie muffinkę – jak już lekko podrośnie i będzie zarumieniona, to nadaje się idealnie).

W wersji dla dorosłych możecie dodać przyprawy do smaku.

U nas na zdjęciu z odrobiną Bielucha 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *