Gofry bananowo-kokosowe (bezglutenowe)

Kocham te gofry z trzech powodów:

1. Robię je w 5 minut.

2. Mam te składniki zawsze w domu.

3. Jestem w stanie nimi zwabić Młodego ze spaceru do domu 😀 (działają jeszcze muffinki, ale to już dużo więcej zachodu, a mniej jego cierpliwości).

Nie widzę więc powodów, dla których wy też ich nie pokochacie tak mocno, jak ja 🙂

Gofry bananowo-kokosowe (bezglutenowe) – składniki na ok. 4 gofry:

  • 1 szklanka mąki owsianej (zwykłej lub bezglutenowej),
  • 3/4 szklanki mleka spożywczego 2% tłuszczu (lub roślinnego),
  • 1 banan,
  • 1 łyżeczka dobrej jakości proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki wiórków kokosowych,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 jajko;

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dodać do miski, zblendować. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę, posmarowaną olejem rzepakowym (najlepiej na dość mocnym grzaniu – u mnie jest to poziom 5/6). Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *